De AVG
Wij helpen je

We snappen dat de AVG-wet (Algemene verordening gegevensbescherming) niet iets is waar je op zit te wachten. Toch is het iets waar je als salon zijnde niet onder uitkomt als je te maken hebt met klantgegevens. Je bent zelf als eigenaar verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die jij verzameld hebt. 

Wat is de AVG?

De hoofdlijn is dat iedere persoon het recht heeft te weten wat er met zijn persoonsgegevens gebeurt.

 1. Het recht om deze in te zien

 2. Het recht om deze te wijzigen

 3. Het recht om vergeten te worden

 4. Het recht om de gegevens over te dragen

Vanuit de EU is er een nieuwe privacywet: de General Data Protection Regulation (GDPR). In Nederland en België is deze wet bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet is er gekomen om te zorgen dat de gegevens van personen beschermd blijven.

Dit is wat wij voor je doen

Wij zorgen ervoor dat het programma AVG-proof is

Online programma

 1. Je krijgt de mogelijkheid om een klant te verwijderen (anonimiseren). 

 2. Je krijgt de mogelijkheid om de gegevens van een medewerker te verwijderen (anonimiseren). 

 3. Als je het e-mailadres van de klant toevoegt aan het systeem kun je aanvinken of je dit e-mailadres ook mag gebruiken voor marketingdoeleinden (mailingen). Aan jou dus om het de klant ook echt te vragen. 

 4. De mogelijkheid om de gegevens van 1 klant te exporteren en te verstrekken aan de klant.

Offline programma

 1. Vraagt een klant om zijn gegevens uit jouw systeem te verwijderen, archiveer deze klant dan en maak van alle persoonlijke velden een X. Vindt de klant dit niet genoeg? Vraag ons dan om deze klant te verwijderen uit jouw programma.

 2. Wil een ex-medewerker uit jouw systeem? Vraag ons dan om deze medewerker compleet te verwijderen. Let op: dit mag pas na 7 volledige jaren dat deze medewerker uit dienst is. 

 3. Als je het e-mailadres van de klant toevoegt aan het systeem staat er een duidelijk vinkje of je dit e-mailadres ook mag gebruiken voor marketingdoeleinden. Aan jou dus om het de klant ook echt te vragen.

 4. Wil een klant zien wat jij allemaal van hem hebt in het systeem? Draai de loopbon uit. Is dit niet genoeg? Vraag dan Da Vinci om een export te maken van de klantgegevens.

Wat jij moet doen

Online programma

Algemene Voorwaarden met als toevoeging Bijlage 1 de Verwerkersovereenkomst

Volgens de AVG ben je verplicht een Verwerkersovereenkomst te sluiten met je verwerker (jouw softwareleverancier). Die moet jij zelf opstellen maar wij hebben dat alvast voor je gedaan, zoals bijna elke softwareleverancier.

 

Lees hier de Algemene Voorwaarden met als nieuwe toevoeging Bijlage 1 de Verwerkersovereenkomst.

 

Geef je akkoord:

 • Vul onderstaand in het formulier je gegevens in om akkoord te gaan.

info@dvi.nl

+31 (0)575 55 27 00
Vorden, Nederland

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon